Intro alt text

A FEBI végzettséget továbbra is elismeri a jogszabály

Az elmúlt napokban több bank is kérdezte tőlünk, hogy a 2022. január 1-jétől életbe lépő egyes jogszabályi változásoknak van-e hatásuk az általunk az elmúlt évtizedekben kiadott bizonyítványokra, tanúsítványokra, különösképpen a régóta ismert és népszerű FEBI-re (Felsőfokú Bankszakmai Program).  Ezúton szeretnénk tudatni a jó hírt, hogy nincs változás 2022-ben sem – a FEBI-t elvégzett vagy a jövőben elvégző munkavállalók továbbra is teljesítik a jogszabályban előírt végzettségi követelményt! 
Intro alt text

Szerezzen új ismereteket, készségeket moduláris felépítésű e-learning kurzusainkon!

Közel 50 elemből álló, és folyamatosan bővülő e-learning képzési palettával jelentkezik a Bankárképző 2020 szeptemberétől. A moduláris képzések elkészítése során több mint 30 éves oktatási tapasztalatunkat és elismert, nagy hagyományú tantermi képzéseink ismereteit kombináltuk a legújabb nemzetközi e-tananyag készítési módszertanokkal. A széles spektrumú választék rövid, néhány órás tananyagoktól a képesített képzésekig terjed – mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb képzést!
Intro alt text

Tavaly ilyenkor nem gondoltuk volna…

Mit is? Azt, hogy egy szóbeli vizsgához forgatókönyvet kell írni. Percre pontosan, mint egy színházban. Ki, mikor jön, hol húz tételt, hol ül le. Ki és mikor fertőtleníti az asztalokat és a kilincset. De ne szaladjunk ennyire előre… Március 4-én még minden a szokásos módon haladt, a vizsgázónk sikeresen letették a Szakképesített Bankreferens  (FEBI) OKJ-s vizsga írásbeli részét.
Intro alt text

Merre tovább, OKJ?

Sok a kérdőjel az OKJ-s rendszer 2020-as átalakítása körül. Olvasóink elsősorban a pénzügyi, gazdasági szektorban dolgoznak, így koncentráljunk erre a területre és vizsgáljuk meg a leggyakrabban felmerülő kérdéseket! A Magyar Közlönyben megjelent felsorolásból kiderül, hogy gazdasági jellegű szakképesítésből kettő marad. Ezek az 54 344 01 számú Pénzügyi-számviteli ügyintéző (iskolarendszerben 5 év) és az 54 344 05 számú Vállalkozási ügyviteli ügyitéző (iskolarendszerben 5 év). Ezek a szakképesítések a 2020-ban kezdődő tanévben már indulhatnak iskolai rendszerben.
Intro alt text

Jelen kihívások a vállalati compliance területén

A jogi szabályozás bonyolultsága, a növekvő bírság és reputációs kockázatok, illetve a megfelelés költségeinek növekedése komoly próbatétel elé állítják a vállalati compliance funkciót. Ezzel kapcsolatosan vizsgáltuk meg, hogy Magyarországon mely területek azok, melyek jelenleg kihívás elé állítják a compliance vezetőket, illetve melyek a legnagyobb kockázatok, amellyel a compliance funkciónak foglalkoznia kell.
Intro alt text

Biztonsági intézkedések adatvédelmi elszámoltathatósági követelményei

Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) által bevezetett adatvédelmi követelmények mérföldkőnek minősülnek a pénzügyi intézmények kockázatkezelési keretrendszerének működtetésében. A Magyar Nemzeti Bank belső védelmi vonalak kialakításáról és működtetéséről, a pénzügyi szervezetek irányítási és kontroll funkcióiról szóló 27/2018 (XII. 10.) számú ajánlása megfelelőségi kockázatként kezeli, hogy a pénzügyi szervezetnél alkalmazott gyakorlatok összhangban álljanak a titok- és adatvédelmi követelményekkel (így üzleti-, bank-, értékpapír-, pénztár-, fizetési-, foglalkoztatói nyugdíj- és biztosítási titok, személyes adatok védelmével).
Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image