Minden a követeléskezelésről!

2019 tavaszán indult el a Bankárképző és a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) együttműködésében a Képesített követeléskezelő képzés.
A következő program 2022. február 25-én indul.

A magyar piacon ez az egyetlen képzés, ami a követeléskezelésről szól: részletesen és alaposan mutatja be a követeléskezelés hátterét, intézményeit, a stratégiai célokat és operatív tevékenységeket, a kezelési gyakorlatot, beleértve a jogi eljárásokat is. A MAKISZ vezetői mellett, szabályozók, követeléskezelő szervezetek vezetői, információszolgáltatók, ügyvédek, végrehajtó, és persze azon intézmények munkatársai, ahol a követelések keletkeznek: bankok, faktoring szervezetek, közüzemi szolgáltatók és vállalkozások vezető munkatársai is lesznek ismét az előadók között. 

Aki most gondolkozik a jelentkezésen, azok számára ajánljuk egy hallgatónk véleményét az őszi programról, aki már 12 éve dolgozik követeléskezelőként.

  • Milyen megfontolásból jelentkeztél a Képesített Követeléskezelő képzésünkre?

Hiába dolgozom évek óta ezen a területen, mindig vannak olyan pontok, hiányosságok, amelyekkel érdemes foglalkozni. Emellett sokszor elhangzott, elhangzik különböző helyeken - például a médiában is -, hogy lesz követeléskezelési törvény. Amikor meghirdették ezt a képzést, bennem az fogalmazódott meg, hogy ezt az oktatást azok szorgalmazzák, akik ezt a törvényt létre akarják hozni. Emellett az előre feltüntetett előadók is a szakmában elismert emberek, ami ugyancsak megerősített abban, hogy jelentkezzem.

  • Miért volt fontos számodra ez a képzés?

Azt vettem észre, hogy rengeteg olyan követeléskezelő van a piacon, akik sajnos nem tudják pontosan, milyen módon keletkeznek a követelések, hogy történik pl. egy hitelkihelyezés, pedig ez lényeges a követelések kezelésénél. Mindig vannak új kollégák (meglévők is!), akik számára fontos a kezelés egész folyamatának ismerete. Ezért úgy gondolom, az ezen a területen dolgozók nagy többségének hasznos lenne elvégezni a képzést, sőt, célszerű lenne a kisegítő osztályoknak dolgozók számára is, hogy még gördülékenyebben menjen a munka.

  • A képzés átfogó tudást ad, de tudott-e új információt nyújtani azoknak, így számodra is, akik már régebb óta a követeléskezelés területen dolgoznak?

Igen, volt számomra is új ismeret, illetve a már meglévő tudás még inkább érthetőbb lett számomra. Ami vakfolt előfordult az esetemben, az most teljesen megszűnt.

  • Az elvárásaidnak mennyire felelt meg a program? 

Nagyon klassz a Bankárképző és nagyon jól fel vagytok készülve minden eshetőségre. Különösen tetszett, hogy több fórumon is elérhetővé tettétek a tananyagokat. Szuper ötlet volt az előadókról készített kivonat, hogy mégis legyen egy előzetes tudásunk, mit érdemes tudni az adott oktatóról. Maga az oktatás is nagyon színvonalas volt. Érezhető volt, hogy a Bankárképző, mint képzőintézmény igyekezett a szakma által elismert oktatókat felkérni a tanításra.

fb kovkez 640 

  • Hasznosnak találtad a képzést?

Igen, egyértelműen. A jogi előadások, a stratégiai háttér, szemlélet bemutatása tetszettek a leginkább. Nem könnyű jó képzést kialakítani, hiszen ebben az esetben felnőttek továbbképzéséről van szó, akik különböző pozícióban vannak és más-más szintű ismeretekkel rendelkeznek. Úgy érzem, a program során szerzett ismeret mindenki számára alkalmazható lesz, ami a jövőbeli munkánkat nagy mértékben segíteni fogja.

Amennyiben további részleteket olvasna a képzésről, úgy kattintson ide!
A következő program 2022. február 25-én indul!

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image