Fulltext alt text

Gyakornokként kezdtem és végigjárván a szamárlétrát, most privát banki tanácsadó vagyok.”

Hogyan hasznosítja a nálunk megszerzett tudását a Bankárképző hallgatója, aki Vagyon, Alap, Portfólió és CEFA - Befektetés-elemzői végzettséget is szerzett? - Farkas Gábort kérdeztük.

  • Meséld el kérlek, hogy kerültél a pénzügyi szférába! Mindig is érdekelt a pénzügyi terület, vagy volt esetleg egy olyan esemény, szülői ráhatás, ami errefelé mozdított?

Édesapám mesterember és a két bátyám az ő szakmáját tanulta, ezért a szüleim engem a pénzügy irányába tereltek. Az általános iskola után közgazdasági szakközépben tanultam tovább, ezt követően pedig örömmel maradtam gazdasági vonalon. Egyrészt mert megszerettem, másrészt mert úgy gondolom, hogy a „pénzre”, vagyontervezésre és kezelésre mindig lesz szükség. Ezért is választottam szakirányosan a bankszektort, ahol most is dolgozom.

  • Mióta vagy pénzügyi területen és milyen szakterületeken dolgoztál már?

2008 ősze óta vagyok a bankszektorban. Pont ebben az évben robbant ki a nagy gazdasági válság óta a legjelentősebbnek tartott gazdasági válság, szóval sikerült történelmi időben érkeznem a szakmába. Az egyik kereskedelmi banknál sikerült bekerülnöm egy induló fióki gyakornoki programba. Büszkén mondom azóta is, hogy gyakornokként kezdtem, és végigjárván a szamárlétrát, most privát banki tanácsadó vagyok.

  • Hogy kerültél kapcsolatba a Bankárképzővel? Melyik képzés volt az, amit először elvégeztél nálunk és milyen indíttatásból?

A Bankárképzővel először a VAP tanfolyam okán találkoztam, ahova önszorgalomból jelentkeztem. Beállítottságomnál fogva igyekszem magam mindig tovább képezni. Azt gondolom, hogy minden szakterületen fontos az up-to-date, piacképes tudás, ami alól nem kivétel a privát banki, befektetési terület sem.

  • Mi vezérelt, hogy további programot is elvégezz itt? Milyen célokat tűztél ki, ami miatt megszerezted a CEFA (EFFAS) tanúsítványt?

A VAP utáni következő lépcső az EFFAS, ezért már a terveim között volt, hogy belevágok. Épp ekkor szólt az egyik kollégám, hogy az OTP Private Banking speciális képzési programjának, az OTP Private Banking Akadémia keretében van lehetőségünk ezt a képzést is elvégezni, az OTP támogatásával. Azt is elmondta, hogy már többen jelentkeztek is a képzésre, így habozás nélkül csatlakoztam én is hozzájuk. Ezúton is köszönöm, hogy szólt, azóta is hálás vagyok neki ezért, illetve az OTP Private Bankingnak is, hogy támogatott minket ebben.

  • Milyen előnyöd származott eddig abból, hogy elvégezted a CEFA képzést?

Jobb szolgáltatást tudok nyújtani mit tanácsadó, hiszen mélyebb és bővebb lett a tudásom. Még jobban értem a kontextust, jobban átlátom az ok-okozati összefüggéseket és a miérteket. 

  • Mit adott neked CEFA képzésünk és kiknek ajánlanád?

Az elméleti és a gyakorlati tudás mellett egy sajátos szemüveget, egy látásmódot. Ezt már a legelején elmondták a tanárok és a Bankárképző kollégái. Én ezt csak megerősíteni tudom! Ezen kívül kiváló kapcsolatokra, barátságokra is szert lehet tenni.

További információt a megemlített képzésekről itt talál: VAP - Vagyon, Alap, Portfólió képzés és CEFA - Befektetés-elemzői program.

Az interjút készítette:
Pollák Zoltán, a CEFA (EFFAS) képzés témavezetője

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image