„A FEBI végzettséget szinte mindenhol elismerik és értékelik”

„A FEBI végzettséget szinte mindenhol elismerik és értékelik”

Hunka Noémi volt hallgatónkkal készítettünk interjút, aki nem egy, nem is kettő, hanem három programunkon is részt vett. Az elmondása alapján a tanulmányai alatt lépésről-lépésre megerősödött benne a gondolat, milyen irányba is szeretne tovább lépni. Céljának elérésében még inkább segített neki a nálunk megszerzett tudás és a megszerzett tanúsítványok.
Mik is voltak ezek a programok és milyen előnyökkel jár, ha valaki elvégzi? Az interjúból minden kiderül!

- A beharangozóban már elárultuk, hogy több oktatásunkon is voltál, de kíváncsiak vagyunk, hogy kerültünk a látóteredbe?

Mikor eldöntöttem, hogy szeretnék visszamenni a bankszektorba, akkor kezdtem el az interneten keresgélni lehetőségeket; illetve utánanézni, hogy milyen jogi előírásoknak kell megfelelni adott pozíció esetében. Így kerültem kapcsolatba a Bankárképzővel, ahol először Értékpapír jogi vizsga felkészítőn vettem részt. Közben megnéztem a honlapon a többi képzést is, átolvastam, melyik lenne számomra még releváns, amely segítheti céljaim elérését.

 

- Mik voltak azok a szempontokat, amiket figyelembe vettél a döntésed során?

Azt láttam, hogy több meghirdetett álláslehetőségnél is a felsőfokú végzettséggel egyenértékűnek fogadják el a FEBI bizonyítványt.

Az esetemben ez volt a legfontosabb szempont, ami miatt elhatároztam, hogy elvégzem a FEBI – Szakképesített bankreferens képzést. Célom volt, hogy viszonylag rövid idő alatt hozzájussak egy olyan végzettséghez, amivel ki tudok lépni abból a munkakörből, amiben addig dolgoztam. Az is fontos volt számomra, hogy olyan tudást szerezzek, amely az elméleti ismeretek úgy adja át, hogy azokat a gyakorlatban is jól tudjam használni.

 

- Milyennek találtad a Bankárképzőt? Gondolok itt a körülményekre, oktatókra, színvonalra?

Már az Értékpapír jogi vizsga felkészítőkor nagyon tetszett a környezet. Szép és igényes az épület, ami plusz hozzáadott érték.        
Az itt dolgozók és az oktatók is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak; illetve a csoporttársaimmal is hamar megtaláltuk a közös nevezőt és nagyon jól tudunk csapatban is tanulni. Sokat segítettük, motiváltuk egymást, főleg a vizsgaidőszakokban.
A Bankárképző egyik legnagyobb erőssége, hogy nagyon jó szakembereket foglalkoztat.

Ez már az Értékpapír jogi vizsga felkészítőkor is megmutatkozott. Az oktatókon - Dr. Tomori Erika és Dr. Szabó Dániel - abszolút érezhető volt, hogy nem csak jó szakemberek, hanem szeretik is a hivatásukat; amit át is tudtak adni az irányunkba.

Hasonlót tapasztaltam a FEBI képzés során is, ahol első ránézésre a Számvitel modul ijesztő volt, de pozitív csalódás ért. Tóth Csilla – aki a Számvitel modult oktatta – hozzáállása emberileg és szakmailag is elismerésre sméltó és ennek köszönhetően elég jól sikerült a vizsgám.           
A modulok közül talán az utolsó - Pénzügyi és befektetési ismeretek – állt a legközelebb hozzám. Ezután döntöttem úgy, hogy a FEBI után jelentkezem a VAP- Vagyon, Alap, Portfólió képzésre.          
Az 5. modul segített eldönteni, milyen irányba szeretnék elhelyezkedni, egyszóval iránymutató volt az életemben.

 

- Az oktatásokra és a vizsgákra biztosított tan- és segédanyagok megfelelőek voltak a felkészüléshez?

Úgy gondolom, mi egy szerencsés csoport voltunk. Hiszen tantermi oktatásban vettünk részt, de a mi konzultációink lettek rögzítve, amikhez hozzáférést is kaptunk.

Ez nekem egy hatalmas segítség volt és úgy érzem, sokkal jobban fel tudtam készülni a vizsgákra.    
A videóanyagok mellett pedig az online gyakorló tesztsorok is sokat adtak hozzá az eredményeim eléréséhez, amik által az elsajátított tudásomat is vissza tudtam mérni, láttam hol tartok a felkészülésben.

 

- Milyen előnyöd származott a FEBI végzettségből adódóan?

Nagyon erős alapokat adott, amit a bankszektor összes olyan területén alkalmazni tudtam és a mai napig tudok is, amellyel munkám során kapcsolatba kerültem.

Az elhelyezkedésemnél is úgy érzem, nagy előnyöm volt, hogy megszereztem a FEBI OKJ-s bizonyítványt. Több ajánlatot is kaptam, amiből tudtam választani; mivel a FEBI végzettséget szinte mindenhol elismerik és értékelik.

Lakossági hitelezéssel foglalkoztam korábban, de most befektetési területen dolgozom az Erste World-ben. Kiemelt ügyfeleknek segítek vagyontervezési és befektetési tanácsadással.  Természetesen ehhez kellett a munkahelyem megszavazott bizalma, de a VAP végzettségem is megerősítette őket, amikor mellettem döntöttek.

 

- Tapasztalt bankárképzős hallgatóként utolsó kérdésnek azt tenném fel, hogy a FEBI-t és a VAP-ot külön-külön kinek ajánlanád?
FEBI esetében mindenképpen azoknak, akiknek nincs idejük, hogy felsőfokú végzettséget szerezzenek, vagy van egy adott diplomájuk, de mélyebb ismeretek szeretnének a bankszakmáról.

A VAP képzés azok számára célszerű, akik valamilyen vagyonkezeléssel kapcsolatos pozícióban kívánnak elhelyezkedni, vagy szélesebb látókörrel szeretnének rendelkezni erről a területről is.

 

Az interjút készítette: Regős Teréz (marketingkommunikációs munkatárs)

Részletek a képzésekről: 

FEBI - Online

VAP - Vagyon, Alap, Portfólió

 

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image