Fulltext alt text

Gajzágó György

Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA)

Igazgató


Az építészeti, formatervezési és üzleti tanulmányai során szerzett rendszerszemléletét már a rendszerváltás előtt elkezdte a gyakorlatban kamatoztatni.
A vállalkozói szektorban faipar-belsőépítészeti területen volt gyártulajdonos is. Sikeres hazai termékmárkákat épített, melyeket 2016-ban értékesített (ezek a mai napig lézetnek).
Ezután keltette fel a figyelmét a kortárs művészeti szektor, melynek globális struktúrájához a hazai szcéna érdemben még a mai napig sem csatlakozott. Ebben az átmeneti helyzetben kihívást látott, és alapítványi keretek között azóta folyamatosan dolgozik a terület reorganizálásán.
2010-ben kortárs galériát nyitott, hogy ezen keresztül megtapasztalja a piac sajátosságait és hiányosságait.
Ezt követően 2016-ban nemzetközi minták alapján elindította a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) változási projektet, amelynek kurzusain már közel ötszázan végeztek.
2018-ban kiadja a hiánypótló Kortárs Műgyűjtés c. kézikönyvet. Jelenleg a CCA igazgatójaként és branding előadójaként Art&Business és Art&Finance témakörökben kurzusokat szervez és előadásokat tart az üzleti szektorban.
Ezzel a kompetenciával és tevékenységgel jelenleg a Deloitte Magyarország és a globális Art&Finance jelentést kiadó Deloitte Luxembourg szakmai partnere.

Image

Szalag u. 19. 1011 Budapest

Központ: +36 1 22 40 700

Ne maradjon le aktuális programjainkról és különleges kedvezményeinkről sem!

Image